Σε τι μας βοηθάει η Ρεφλεξολογία

Η ρεφλεξολογία είναι ένα μασάζ δακτυλοπιέσεων το οποίο εφαρμόζεται μόνο στις παλάμες και τα πέλματα. Βλέπει το σώμα ώς όλο και βοηθά στην εναρμόνησή του. Κυρίως με τους αντίχειρες και τους δείκτες, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές, εφαρμόζεται πίεση πάνω στα αντανακλαστικά σημεία, τα οποία βρίσκονται στα πέλματα και τις παλάμες. Κάθε αντανακλαστικό σημείο αντιστοιχεί σε ένα όργανο ή μέλος του σώματος. Αντανακλαστικά σημεία υπάρχουν και στη ραχιαία επιφάνεια των άκρων καθώς στις πλάγιες επιφάνειες.

Η θεραπεία με τη μέθοδο της ρεφλεξολογίας, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση όχι τόσο των συμπτωμάτων, αλλά των αιτιών ενός προβλήματος.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε πολλές χρόνιες και οξείες καταστάσεις. Σε αρθρίτιδα, άγχος, αναπνευστικά προβλήματα, κατάθλιψη, οσφυαλγία, γυναικολογικά προβλήματα, σε περιπτώσεις ανοσοκαταστολής, κυκλοφορικών διαταραχών, αϋπνία, προβλήματα εμμηνόπαυσης, γονιμότητας, καθώς και σε καρκίνο, αθλητικές κακώσεις και πολλά άλλα.

Η ρεφλεξολογία είναι μία θεραπεία που απαγορεύεται σε περιπτώσεις κιρσών, εγκαυμάτων, σε εμπύρετες καταστάσεις και μεταδοτικές ασθένειες. Επίσης σε χρήστες ναρκωτικών ή αλκοολικούς. Τέλος θα πρέπει να αποφεύγεται στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και σε άτομα με διαβήτη, ιστορικό θρόμβοσης, νεφροπαθείς και υπερτασικούς.

Πηγή

Ποιοι είμαστε

Η Holistic Therapies παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες στο χώρο σας. Παρέχουμε υπηρεσίες αγιουρβεδικού μασάζ, προσώπου, ρεφλεξολογίας και κυτταρίτιδας. Καλύπτουμε όλη την Αθήνα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ακολουθήστε μας

Θέλετε να σας καλέσουμε;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα σας καλέσουμε μέσα στη μέρα.

Προσφορά γνωριμίας

2019 collection

Για λίγες μέρες ακόμα, προσφέρουμε όλες τις υπηρεσίες μας με έκπτωση 40%! Κλείστε ραντεβού τώρα την ημέρα που επιθυμείτε και θα έρθουμε στον χώρο σας για ένα χαλαρωτικό μασάζ!

Η Holistic Therapies χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του website.