Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αγιουρβεδικό μασάζ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
massage

Τι είναι το αγιουρβεδικό μασάζ και σε τι μπορεί να ωφελήσει το σώμα αλλά και το πνεύμα σου;

Όσοι ακολουθούν τον αγιουρβεδικό τρόπο ζωής πιστεύουν ότι το σώμα αποτελείται από τα πέντε βασικά συμπαντικά στοιχεία: διάστημα, αέρας, νερό και γη.

Τί είναι το αγιουρβεδικό μασάζ;
Το ιδιότυπο αυτό μασάζ δανείζεται τα βασικά στοιχεία της Αγιουρβέδα για να δημιουργηθεί μια εμπειρία που επικεντρώνεται στην χαλάρωση, την αποβολή του άγχους, αλλά και την κατάρριψη των συναισθηματικών εμποδίων. Ένα παράδειγμα ενός τέτοιου μασάζ είναι αυτό που επικεντρώνεται σο τσάκρα της καρδιάς, αλλά και στα σημεία “μάρμα”-ενεργειακά σημεία του σώματος που χρησιμοποιούνται για σκοπούς ίασης στην Αγιουρβέδα. Σκοπός είναι να “ξεγελάσεις” αυτά τα σημεία για να ρυθμίσεις την ενέργεια του σώματός σου, ώστε να αισθάνεσαι όσο το δυνατόν πιο χαλαρωμένη γίνεται.

Σε τι διαφέρει από ένα κανονικό μασάζ;
Η μεγάλη χρήση των αιθέριων ελαίων και η εστίαση σε συγκεκριμένα ενεργειακά σημεία του σώματος κάνει ένα αγιουρβεδικο μασάζ διαφορετικό από ένα σουηδικό μασάζ, παραδείγματος χάρη. Επιπλέον, η θεραπεία είναι πολύ πιο επικεντρωμένη στο χειρισμό των ενεργειακών σου πεδίων και στην απελευθέρωση του συναισθηματικού φορτίου και όχι τόσο στις συσπάσεις των μυών σου.

massageΤι είδους έλαια χρησιμοποιούνται;
Το αγιουρβεδικό μασάζ βασίζεται σε αιθέρια έλαια για να μεγιστοποιηθεί η εμπειρία των αισθήσεών σου. Το μασάζ μου χρησιμοποιουνται έλαια όπως το γεράνι-τριαντάφυλλο, ο κέδρος και το ylang-ylang και αρώματα όπως το γλυκό πορτοκάλι, η λεβάντα και το ροδόδενδρο για να απελευθερωθεί το συναισθηματικό βάρος και να αποκατασταθεί η αίσθηση της ισορροπίας και της αρμονίας.

Αποβάλλεις όντως περισσότερο άγχος από ότι κατά τη διάρκεια ένος κανονικού μασάζ;
Αυτό εξαρτάται από το επίπεδο του άγχους που ίσως σε έχει καταβάλει. Ένα παραδοσιακό μασάζ ανακουφίζει από το σωματικό στρες που προκαλείται από τη συσσώρευση εντάσεων στους μύες. Το αγιουρβεδικό μασάζ έχει μια πιο ολιστική προσέγγιση, εστιάζοντας πολύ περισσότερο στο συναισθηματικό στρες απ’ ότι στο σωματικό.

Πηγή

Ποιοι είμαστε

Η Holistic Therapies παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες στο χώρο σας. Παρέχουμε υπηρεσίες αγιουρβεδικού μασάζ, προσώπου, ρεφλεξολογίας και κυτταρίτιδας. Καλύπτουμε όλη την Αθήνα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ακολουθήστε μας

Θέλετε να σας καλέσουμε;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα σας καλέσουμε μέσα στη μέρα.

Προσφορά γνωριμίας

2019 collection

Για λίγες μέρες ακόμα, προσφέρουμε όλες τις υπηρεσίες μας με έκπτωση 40%! Κλείστε ραντεβού τώρα την ημέρα που επιθυμείτε και θα έρθουμε στον χώρο σας για ένα χαλαρωτικό μασάζ!

Η Holistic Therapies χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του website.